Нові випадки інфікування штамом "Омікрон" виявили на Житомирщині: хворі були в Італії

Обидві хворі не були щеплені від COVID-19
Нові випадки інфікування штамом "Омікрон" виявили на Житомирщині: хворі були в Італії
Люди в захисних медичних масках, коронавірус, карантин, пенсіонери, українці фото: УНІАН
30 Грудня 2021, 18:50
читать на русском

Два нові випадки зараження новим штамом коронавірусу "Омікрон" виявили у Житомирській області. Хворі жінки нещодавно повернулись з Італії.

Про це повідомив Житомирський обласний лабораторний центр у Facebook.

Зазначається, що 30 грудня лабораторія підтвердила два випадки інфікування в м. Житомирі та м.Бердичеві штамом SARS-CoV-2 "Омікрон" шляхом виявлення мутацій, що характерні для даного штаму. З метою підтвердження отриманих результатів біоматеріал буде відправлений до вірусологічної референс-лабораторії Центру громадського здоров’я для проведення повногеномного секвенування.

Штам "Омікрон" виявили у 41 - річної та 62-річної жінок, які нещодавно повернувся з Італії. Обидві хворі не були щеплені проти COVID-19, - йдеться у повідомленні.

Після повернення в Україну через погане самопочуття пацієнти звернулися до медичного закладу й отримали підтвердження. Наразі проводиться епідеміологічне розслідування цих випадків.

Нагадаємо, у Міністерстві охорони здоров'я дали п'ять рекомендацій українцям через поширення нового штаму коронавірусу "Омікрон". Секретар РНБО Олексій Данілов запевнив, що нині влада контролює ситуацію з COVID-19. А наступна хвиля може розпочатись у першій половині лютого.

Читайте також