Новий раунд перемовин провели Україна та РФ: Лавров каже, що "застопорилось"

Російська сторона заявляє, що Україні геть не потрібні ці переговори
Важливо
Новий раунд перемовин провели Україна та РФ: Лавров каже, що "застопорилось"
Getty Images
22 Квітня 2022, 19:54
читать на русском

Протягом останніх днів голови переговорних груп України та РФ провели перемовини, а в цей самий час міністр закордонних справ росії Сергій Лавров каже, що хід переговорів нібито зупинився.

Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на російську новинну агенцію "Интерфакс" та голову української переговорної групи Давида Арахамію.

Ми вели переговори. Зараз вони зупинилися, тому що п’ять днів тому чергова пропозиція, яку ми передали українським переговорникам, яке було сформульовано, зважаючи на їхні коментарі, наявні на той момент – залишається без відповіді.

Коли запитали президента Зеленського, а як він ставиться до цього чергового варіанта російських пропозицій, він сказав, що "ми нічого не отримували". Не мені судити, як він володіє ситуацією, але це просто характеристика того, де знаходиться цей процес під назвою "переговори".

Але вели ми ці переговори донині з українською стороною в двосторонньому форматі. І в цих рамках Україна погодилась бути нейтральною, позаблоковою і без’ядерною країною при наданні гарантій безпеки міжнародною спільнотою.

А про те, як Україна ставиться до цих можливостей, мені дуже дивно чути щодня заяви українських представників різного штибу, включно з президентом і його радниками, що їм ці переговори геть не треба, що вони змирились зі своєю долею, - заяви Лавров.

Своєю чергою Арахамія підтвердив у коментарі УП, що раунд перемовин через онлайн-зв’язок провели 21 і 22 квітня.

Нагадаємо, що українська сторона постійно веде перемовини з країнами, які могли б стати гарантами безпеки для України після завершення війни з росією. Офіційний Київ запропонував окрему формулу, яка обговорюється з ними.

Читайте також

1