Окупанти з моря здійснили масовану атаку на Південь України

У Миколаївській області атаковано портову інфраструктуру
Окупанти з моря здійснили масовану атаку на Південь України
Запуск ракет Фото: https://www.facebook.com/92OMBr/photos
26 Липня 2022, 09:19
читать на русском

Російські бойовики 26 липня атакували південні області України.

Як повідомляє Оперативне командування "Південь", під обстріл потрапили Миколаївська та Одеська області.

По півдню України завдано масованого ракетного удару, в тому числі із застосуванням авіації, з напрямку Чорного моря. Випущено кілька ракет повітряного базування. На Одещині є влучання в приватні будівлі прибережних сіл з наступним загоранням. На місцях працюють рятувальники. Попередньо постраждалих нема. На Миколаївщині атаковано портову інфраструктуру. Водночас по Миколаївському району завдано удар із ЗРК С-300 з тимчасово окупованої Херсонщини. Є влучання в авторинок, інші відкриті території передмістя. Інформація по масштабах руйнувань та постраждалих уточнюється, - йдеться у повідомленні.

Спікер Одеської ОВА Сергій Братчук каже, що атака на Одеську область відбулася близько 5 ранку:

Окупанти завдали ракетних ударів по Одеській області. Їх наносили зі стратегічних бомбардувальників. Іде рятувальна операція.

Приблизно у той же час вибухи прозвучали й у Миколаєві. Про це повідомив мер міста Олександр Сєнкевич.

Голова Миколаївської ОДА Віталій Кім показав на відео рашистську атаку:


Він повідомив, що зранку, 26 липня, по Миколаєву було завдано масованого ракетного удару.

За попередньою інформацією внаслідок потрапляння боєприпасів та їх уламків уражено об’єкт критичної інфраструктури та автотранспортне підприємство. Попередньо без жертв. Детальна інформація уточнюється. Також на околицях міста є прильоти ракет повітряного базування. Окрім цього, була спроба уразити портову інфраструктуру міста, - каже Кім.

У Миколаївській області зранку, 26 липня, о 5 ранку було обстріляно об'єкт інфраструктури в Ольшанській громаді. Постраждалих немає.У Баштанському районі о 4:30 були зафіксовані обстріли с. Червона Долина. Влучання поза межами села. Постраждалих немає.

Нагадаємо, 22 липня Україна, Туреччина та ООН підписали угоду про експорт зерна морем. Відповідний документ підписали також представники росії, Туреччини та ООН. Прямої угоди між Україною та росією не буде.

Проте вже наступного дня російські бойовики атакували Одесу. Зокрема, Одеський морський торговий порт, де готується зерно для відправки.