Опалювальний сезон у Києві: у житлових будинках почали вмикати тепло

Близько семи днів займе, аби повністю запустити систему
Опалювальний сезон у Києві: у житлових будинках почали вмикати тепло
Київтеплоенерго Фото: kte.kmda.gov.ua
23 Жовтня 2021, 14:52
читать на русском

У Києві з 23 жовтня розпочався опалювальний сезон. Відтак, близько 9% житлового фонду в зоні обслуговування Київтеплоенерго підключать за першу добу.

Про це повідомили у Київтеплоенерго.

У Києві розпочали підключення будівель до тепла. Місто ухвалило рішення про старт опалювального сезону з 23 жовтня, враховуючи прогноз на наступний тиждень, - йдеться у повідомленні.

Згідно з даними синоптиків, середньодобова температура триматиметься на рівні нижче 8 градусів. У суботу, 23 вересня, до кінця доби планують під'єднати близько 9% житлового фонду в зоні обслуговування Київтеплоенерго.

Як зазначили у Київтеплоенерго, у столиці працює одна з найбільших централізованих систем теплопостачання в Європі: три теплоелектроцентралі, майже 200 котелень та понад 2,7 тисячі кілометрів теплових мереж. Відповідно до технологічних норм, розгортання такої системи займає близько семи днів.

Заклади соціальної сфери мали змогу підключатися до опалення за індивідуальними заявками їх керівництва з 1 жовтня (згідно з розпорядженням КМДА № 2092). Станом на ранок 23 жовтня тепло вже отримують 84% (383) шкіл, 95,9% (513) дитячих садочків, а також 50,5% (165) лікувальних закладів.

Будинки, що отримують тепло на підставі колективних договорів, підключаються до опалення за заявками управителів будинків.

Нагадаємо, у Києві значно зростуть тарифи на опалення, яке мають увімкнути 23 жовтня. Кияни будуть змушені платити у півтора раза більше.

Раніше київська влада заявляла, що в столиці опалювальний сезон розпочнеться тоді, коли температура повітря в місті буде протягом трьох діб менше ніж +8 градусів.

Читайте також наш матеріалОпалювальний сезон 2021: чи готова Україна до старту та які цифри будуть у платіжках 

Читайте також

1