Опозиційні нардепи хочуть скликати позачергове засідання Ради

Поки фракції зібрали лише 60 голосів зі 150 необхідних
Важливо
Опозиційні нардепи хочуть скликати позачергове засідання Ради
Верховна Рада України Фото: сторінка ВР у Фейсбуці
13 Січня 2022, 11:54
читать на русском

Народні депутати з опозиційних фракцій збирають підписи для проведення позачергового засідання парламенту у січні.

Про це повідомила народна депутатка Кіра Рудик, представниця фракції "Голос" в етері "Україна24".

Разом з іншими опозиційними фракціями - "Європейська солідарність", "Батьківщина" - ми вимагаємо скликання позачергового засідання якнайшвидше, на якому можна було б заслухати міністра оборони. Можливо, можна було б почути й президента, який би нарешті розповів, який є план у нашої країни, - сказала вона.

Вона зазначила, що наразі вже зібрано 60 підписів за скликання позачергового з необхідних 150.

Рудик звинуватила президента Володимира Зеленського у небажанні співпрацювати з парламентом.

За останні 2,5 роки президент так і не спромігся зібрати голів фракцій у парламенті, щоб взагалі їм пояснити, що відбувається в країні, та закликати до спільної роботи. Наразі я не чула жодного голову фракції, який би сказав: "Я не готовий працювати на захист національних інтересів нашої країни". Чому президент цього не робить? Чому влада дотепер, бачачи свою непрофесійність, відмовляється від допомоги опозиційних сил, - сказала вона.

Нагадаємо, минулого року Верховна Рада працювала 8760 годин. У цей час було розглянуто 133 урядових законопроєкти. З них ухвалено в цілому - 54.

Загалом у 2021 році Верховна Рада розглянула 1152 законопроєкти, з них ухвалено у першому-другому читаннях - 129, на доопрацюванні та враховано в інших законопроєктах - 49, відхилено та знято з розгляду - 693 документи.

Наприкінці сесійної роботи парламент змінив календарний план проведення шостої сесії ВР дев’ятого скликання. Таким чином, депутати працюватимуть у перший місяць 2022 року лише тиждень у режимі пленарних засідань.

Читайте також

1