Пацієнти описують по-різному: лікар заявив про новий симптом COVID-19

Штам "Дельта" значно швидше передається, ніж його попередники
Важливо
Пацієнти описують по-різному: лікар заявив про новий симптом COVID-19
Хворий на ШВЛ (Фото: Pexels)
3 Вересня 2021, 04:05
читать на русском

Штам коронавірусу "Дельта" передається значно швидше, ніж попередні варіанти COVID-19. У хворих з'являються нові симптоми - проблеми з травленням та бактерійна інфекція, яка не так легко піддається лікуванню.

Про це повідомив головний лікар одного з діагностичних центрів Львова Тарас Жиравецький у Facebook.

Передається значно швидше, дійсно частіше у пацієнтів приєднується бактерійна інфекція, яка не так легко піддається лікуванню навіть потужними антибактерійними препаратами і на 6-7 день захворювання, - зазначив він.

За його словами, часто стан пацієнта є компенсованим і в один момент різко погіршується, тому потрібно контролювати стан та здавати аналізи.

Новий симптом - це проблеми з травленням. Деколи пацієнти описують такий симптом, як біль у попереку чи м‘язах, - додав лікар.

Лікар додав, що цього разу британські вчені таки виявились праві, що мутант діє на нас інакше.

Нагадаємо, що головна лікарка Миколаївської інфекційної лікарні Світлана Федорова заявила, що клінічна картина "Дельти" відрізняється від попередніх штамів.

У МОЗ України раніше назвали симптоми при зараженні дельта-штамом коронавірусу - найпоширенішими вважаються лихоманка, головний біль, біль в горлі та нежить.

Читайте також