У хворих на COVID-19 змінились перші симптоми захворювання - лікар

Почали частіше хворіти молоді люди
У хворих на COVID-19 змінились перші симптоми захворювання - лікар
Хвороба, температура (фото: Pexels)
28 Серпня 2021, 04:01
читать на русском

Коронавірусом все частіше почали інфікуватися молоді люди, а хвороба протікає у важкій формі. Також змінились і перші симптоми хвороби.

Про це повідомив головний лікар Львівської обласної інфекційної лікарні Сергій Федоренко у коментарі ТСН.ua.

За його словами, змінився вік хворих. Коронавірусом тепер інфікуються і хворіють у важкій формі люди молодого та середнього віку.

От, наприклад, сьогодні вночі ми перевели на кероване дихання відносно молоду особу, якій лише 42 роки. Такого під час першої хвилі не було. Також у людей, яких госпіталізують із коронавірусом, відсутні такі симптоми, як порушення органів сприйняття, тобто нюху та смаку. Натомість збільшилась кількість хворих, у яких першим симптомом хвороби є розлади кишково-шлункового тракту, - зазначив Федоренко.

При цьому лікар додав, що такого не спостерігалось так часто при попередній хвилі. У більшості хворих, які є зараз, тяжкі ураження легень.

Нагадаємо, що головна лікарка Миколаївської інфекційної лікарні Світлана Федорова заявила, що клінічна картина "Дельти" відрізняється від попередніх штамів.

У МОЗ України раніше назвали симптоми при зараженні дельта-штамом коронавірусу - найпоширенішими вважаються лихоманка, головний біль, біль в горлі та нежить.

Читайте також