Парламент Аргентини схвалив легалізацію абортів

До цього часу аборти в країні були дозволені лише у разі зґвалтування
Парламент Аргентини схвалив легалізацію абортів
Жінки, право вибору Фото: Viktoria Slowikowska з Pexels
30 Грудня 2020, 12:40
читать на русском

Верхня палата парламенту Аргентини схвалила закон про легалізацію абортів. Раніше ініціативу підтримала нижня палата парламенту.

За ухвалення закону проголосували 38 сенаторів, проти висловилися 29, один парламентарій утримався. Розгляд ініціативи у верхній палаті парламенту тривала майже 12 годин, повідомляє ВВС.

Схвалений закон, який направив в парламент президент Аргентини Альберто Фернандес, дозволяє переривати вагітність без медичних показань на терміні до 14 тижнів.

Читайте також

До теперішнього моменту аборти в Аргентині були дозволені лише у разі зґвалтування, а також при загрозі життю матері або плода. В інших випадках штучне переривання вагітності вважалося злочином.

Раніше повідомлялося, що школярка в Аргентині народила двійнят після того, як її зґвалтували. Як писало Daily Star, дівчинці заборонили робити аборт.

На думку правозахисників, дівчинці спеціально не давали зробити аборт, поки термін не стане занадто великим для операції.

Нагадаємо, Конституційний суд Польщі ухвалив, що аборт через важкі, невиліковні або фатальні вади розвитку плоду суперечить Конституції.

Через це рішення у Польщі відбулися протести. Українські феміністки також провели акції солідарності з жінками Польщі.

Все про проблему заборони абортів у Польщі та вплив такого рішення на Україну читайте у нашому матеріалі: "Що відбувається у Польщі із забороною абортів та як це вплине на Україну".

1