Парламент розгляне законопроєкт про повернення е-декларування для чиновників та нардепів

Відповідну петицію підтримав і президент Зеленський
Парламент розгляне законопроєкт про повернення е-декларування для чиновників та нардепів
Е-декларування (фото з вільних джерел)
23 Лютого 2023, 10:10
читать на русском

Верховна Рада розгляне законопроєкт, яким пропонується повернути обов'язкове електронне декларування для чиновників та депутатів. Ініціативу підтримав президент Володимир Зеленський.

Про це повідомив у Telegram голова фракції "Слуга народу" у Раді Давид Арахамія.

За його словами, таку ініціативу позитивно сприйняли і посли країн "Великої сімки".

Автор законодавчої ініціативи голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія повідомив, що його законопроєкт №8071, який відновлює обов'язкове подання електронних декларацій, уже включено до порядку денного дев’ятої сесії Ради. До того ж створено робочу групу, щоб якнайшвидше забезпечити його ухвалення.

"Законопроєкт уже включений до порядку денного дев'ятої сесії Верховної ради. Створено робочу групу, щоб якнайшвидше забезпечити його ухвалення", - зазначив Арахамія.

Варто зауважити, що подання майнових декларацій для чиновників стало необов'язковим ще у березні 2022 року. Тоді рішення затвердив парламент.

Нагадаємо, на тлі призупинення обов’язкового електронного декларування через повномасштабну війну РФ проти України наразі жоден з представників керівництва офісу президента добровільно не подав свої відомості до державного реєстру декларацій. Аналогічною є ситуація і з декларуванням суддів Конституційного суду. Невисока статистика декларування також серед народних депутатів України, міністрів та очільників ОВА/ОДА.

Читайте також

1