Партія ОПЗЖ тимчасово припинила свою діяльність в Україні, - Рабінович

Наразі співголова партії перебуває в Ізраїлі, а її голова Віктор Медведчук втік з-під арешту
Партія ОПЗЖ тимчасово припинила свою діяльність в Україні, - Рабінович
Вадим Рабінович / Фото: zagittya.com.ua
28 Березня 2022, 16:50
читать на русском

Співголова партії "Опозиційна платформа - За життя" Вадим Рабінович заявив про призупинення її діяльності. Сам парламентар наразі перебуває за межами України.

Про це йдеться на сайті ОПЗЖ.

Ми завжди говорили про мир. Партія будувалася, як партія миру! Але зараз миру немає! Діяльність партії призупинено! Війна змінює все! Світ до 24 лютого і після - це два різних світи, - заявив нардеп.

Рабінович розповів, що ще 3 лютого виїхав з України до Ізраїлю, де переніс операцію. З цієї причини він не може перебувати в Україні.

Хочу відзвітувати про свою особисту ситуацію: я полетів 3 лютого на офіційне запрошення парламенту Ізраїлю на зустріч з парламентарями... Після хвороби і операції я не повністю працездатний. З першого дня військових дій - в контакті з посольством України... Не маючи можливості перебувати сьогодні в Україні, я намагаюся бути корисним там, де зараз перебуваю, - запевнив він.

Уже через кілька годин інформацію про те, що ОПЗЖ припиняє діяльність, було видалено. А остання заява від партії стосується того, що "влада продовжує курс на знищення демократії та рейдерську атаку на партію"

Нагадаємо, раніше п'ять народних депутатів заявили про вихід із фракції "Опозиційна платформа - За життя". Вже 15 березня Верховна Рада позбавила їхнього колегу Іллю Киву мандата народного депутата.

А  працівники ДБР провели обшуки у низки народних депутатів від фракції ОПЗЖ, які незаконно перетнули або планували перетнути державний кордон України. У нардепів Рабіновича, Волошина та Чорного вилучили зброю і велику кількість готівки.

26 березня в Одеській обласній раді ОПЗЖ припинила своє існування, відповідне повідомлення підписали всі 24 її члени.

Читайте також наш матеріалОПЗЖ розбігається з підмоченою гідністю

Читайте також

1