Партія Притули може потрапити до Верховної Ради - експерт

Незрозуміло, якою політик бачить свою майбутню партію
Ексклюзив
Партія Притули може потрапити до Верховної Ради - експерт
Сергій Притула (скріншот відео 24 канал)
7 Жовтня 2021, 14:48
читать на русском

Політична партія Сергія Притули може подолати необхідний відсотковий бар'єр та потрапити до Верховної Ради. Йому потрібно лише вибудувати стратегію для політсили та обрати того, хто потрапить до її складу.

Про це розповіли експерти в коментарі "Парламент.UA".

Йому треба в команду не лише таких людей, як він, тобто яких усі знають. Потрібні такі люди, які могли б мати довіру [у суспільства] - це найголовніше. Бо тільки тоді, коли буде довіра, люди підуть і проголосують. Але безумовно потенційно він може створити політичну партію, яка подолає цей відсотковий бар’єр, - сказав політтехнолог та директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала.

Політолог Олексій Гарань вважає, що Сергію Притулі потрібно інші обличчя, які будуть представлені в партії, адже Україні не потрібні електоральні проєкти, орієнтовані на одне обличчя.

Мені здається, що просто як "партія Притули" це не працюватиме. Треба мати ширше коло однодумців, і щоб вони теж були відомі по країні, - зазначив Олексій Гарань.

Він додав, що поки незрозуміло якою саме політик бачить свою майбутню партію. Також він приблизно розуміє, що Притула розраховує на електоральну нішу середнього класу, яка є у "Голосу", проте, за його словами, цього буде замало.

Нагадаємо, згідно з результатами досліджень соціологічної групи "Рейтинг" за умовну партію Сергія Притули готові проголосувати 3,2% виборців. Сам Притула викликає довіру серед киян, проте експерт впевнений, що рейтинг політика по Україні буде значно меншим, ніж по Києву.

Читайте також