Павлюк, Дейнега, Шевченко: стали відомі прізвища кандидатів у заступники глави Міноборони

Подання на усіх трьох кандидатів уже представлені до Кабміну
Головне
Павлюк, Дейнега, Шевченко: стали відомі прізвища кандидатів у заступники глави Міноборони
Олександр Павлюк (Фото: Фейбук)
14 Лютого 2023, 12:22
читать на русском

Глава Міноборони Олексій Резніков подав на погодження президенту Володимиру Зеленському кандидатури трьох нових заступників голови оборонного відомства. При цьому його два колишні "зами" залишаться працювати радниками в Міноборони.

Про це на своїй Facebook-сторінці повідомив сам Резніков.

Зокрема, на посаду першого заступника запропоновано кандидатуру Героя України генерал-лейтенанта Олександра Павлюка.

При цьому на заступника з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації пропонують Віталія Дейнегу, а на посаду заступника з питань європейської інтеграції Андрія Шевченка.

"Щодо тих, хто обіймав посади заступників. Перший заступник міністра оборони генерал-полковник Іван Руснак та заступник міністра оборони з питань цифрового розвитку Олег Гайдук. Вони залишаються у команді Міністерства і будуть залучені до роботи як радники міністра", - пояснив Резніков.

За словами міністра, це ще не останні кроки щодо перезавантаження Міноборони.

"Чергові зміни для посилення команди будуть представлені за кілька днів", - анонсував Резніков.

Нагадаємо, раніше у ЗМІ з`явилися повідомлення, що Резнікова можуть відправити у відставку найближчим часом, а його місце може зайняти керівник ГУР Кирило Буданов. Пізніше цю інформацію підтвердив глава фракції "Слуга народу" у Верховній Раді Давид Арахамія. За його словами  "Олексій Резніков у рамках уряду мав переводитися на посаду Міністра з питань стратегічних галузей промисловості для посилення військово-промислового співробітництва, що абсолютно логічно, враховуючи його експертизу по "Рамштайну" й необхідність "підняти" Міністерство, яке повинно робити більше".

Коментуючи заяву Арахамії, Резніков повідомив, що президент не пропонував йому іншої посади і він від неї відмовиться. Невдовзі після того з`явилася офіційна інформація, що кадрових перестановок серед очільників міністерств найближчого тижня не буде.

Пізніше Резніков анонсував призначення нових заступників голови відомства. Першим заступником міністра оборони зможе стати військовий. Відповідний указ підписав президент Володимир Зеленський. Ним вносяться зміни до Указів Президента України від 3 травня 2017 року № 126/2017 та від 5 травня 2020 року № 166/2020.

З цього слідує, що на посаду першого заступника міністра Оборони може бути призначено військовослужбовця у званні генерал-лейтенант або віцеадмірал. Однак посада може бути заміщена лише на період дії правового режиму воєнного стану.