Резніков анонсував призначення нових заступників Міноборони: хто може обійняти посади

Джерела називають прізвища Віталія Дейнеги та Андрія Шевченка
Головне
Резніков анонсував призначення нових заступників Міноборони: хто може обійняти посади
Олексій Резніков facebook.com/MinistryofDefence.UA
14 Лютого 2023, 09:15
читать на русском

Міністр оборони України Олексій Резніков анонсував призначення нових заступників голови відомства. Одним із них може стати засновник фонду "Повернись живим" Віталій Дейнега.

Про це повідомив сам Дейнега у Facebook.

"Я зараз дуже близький до призначення на посаду заступника міністра оборони з питань цифрової трансформації", - написав він.

За його словами, він погодився на цю посаду з двох причин:

  • зараз немає зобов'язань, що його стримували, тому він нікого не підведе;
  • журналістська робота дозволила побачити війну під новими кутами та переконатися, що за такої диспропорції ресурсів із противником нашими перевагами може бути лише технічна та мотивація.

Як відомо, Віталій Дейнега - волонтер, громадський діяч, засновник благодійного фонду "Повернися живим". 2020 року спільно з Міністерством закордонних справ України зібрав кошти серед українських дипломатів для допомоги військовим у боротьбі з COVID-19.

Іншим кандидатом, за даними видання УП є нардеп V, VI та VII скликань, експосол у Канаді, Андрій Шевченко.

Також першим заступником міністра оборони зможе стати військовий. Відповідний указ підписав президент Володимир Зеленський. Ним вносяться зміни до Указів Президента України від 3 травня 2017 року № 126/2017 та від 5 травня 2020 року № 166/2020.

З цього слідує, що на посаду першого заступника міністра Оборони може бути назначено військовослужбовця у званні генерал-лейтенант або віцеадмірал. Однак посада може бути заміщена лише на період дії правового режиму воєнного стану.

Нагадаємо, раніше у ЗМІ з`явилися повідомлення, що Резнікова можуть відправити у відставку найближчим часом, а його місце може зайняти керівник ГУР Кирило Буданов. Пізніше цю інформацію підтвердив глава фракції "Слуга народу" у Верховній Раді Давид Арахамія. За його словами  "Олексій Резніков у рамках уряду мав переводитися на посаду Міністра з питань стратегічних галузей промисловості для посилення військово-промислового співробітництва, що абсолютно логічно, враховуючи його експертизу по "Рамштайну" й необхідність "підняти" Міністерство, яке повинно робити більше".

Коментуючи заяву Арахамії, Резніков повідомив, що президент не пропонував йому іншої посади і він від неї відмовиться. Невдовзі після того з`явилася офіційна інформація, що кадрових перестановок серед очільників міністерств найближчого тижня не буде.

Читайте також