Пентагон заборонив купувати російський газ для військових баз США в Європі

Обмеження не діятимуть на азійській території
Пентагон заборонив купувати російський газ для військових баз США в Європі
Пентагон (фото: 5Chicago)
27 Серпня 2021, 20:00
читать на русском

У Міністерстві оборони США заборонили купувати російські енергоресурси для військових баз в Європі. Пентагон вніс зміни у положення про військові закупівлі.

Про це йдеться на сайті Федерального реєстру. Положення набуде чинності 30 серпня.

Згідно з цим документом, Міноборони США вносить зміни в додаток до Федерального положення про військові закупівлі (DFARS).

Цей розділ забороняє укладання контрактів на придбання енергоресурсів, що постачаються з Російської Федерації, для військових об'єктів в Європі, - йдеться в документі.

При цьому, як зазначила Пентагон, обмеження поширюватимуться тільки на Європу і не діятимуть на азійській території Туреччини.

Нагадаємо, що 21 липня Сполучені Штати Америки та Німеччина уклали спільну декларацію, якою фактично дали зелене світло на завершення будівництва "Північного потоку-2" – газогону, який Росія намагається побудувати в обхід України з червня 2015 року.

Колишній співробітник ЦРУ, американський фахівець з кібербезпеки Пол Залакі вважає, що російський газопровід "Північний потік-2" в обхід України простимулює розвиток "зеленої" енергетики.

Читайте більше у нашому матеріаліРосійський газ в обхід України: про що домовились США та Німеччина

Читайте також