Перебіг хвороби агресивніший і швидший: Кузін розповів про штам "Дельта"

На практиці майже у 100% випадках люди інфікуються цим штамом
Перебіг хвороби агресивніший і швидший: Кузін розповів про штам "Дельта"
Лікарня Фото: КМДА
15 Жовтня 2021, 05:00
читать на русском

В Україні офіційно зареєстровано 2009 випадків штаму "Дельта". Його симптоми не відрізняються від інших варіантів COVID-19, але перебіг є агресивнішим та швидшим.

Про це заявив заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін в ефірі Українського радіо.

За його словами, в Україні офіційно зареєстровано 2009 випадків. Однак на практиці майже у 100% випадках люди інфікуються цим штамом. По суті, під час нинішньої хвилі пандемії, з якою стикнулася Україна, йдеться майже у 100% випадків про штам "Дельта".

Симптоми під час захворювання штатом Дельта не відрізняються від інших штамів коронавірусу. Однак сам перебіг хвороби агресивніший і швидший. Якщо раніше у людини період від інфікування до перших ознак хвороби становив близько семи днів, то тепер цей період скоротився до чотирьох-п’яти днів. Швидше з’являються симптоми і дуже швидко погіршується перебіг хвороби. Упродовж лише однієї доби людина, яка мала адекватну сатурацію (тобто насичення крові киснем), може потребувати термінової госпіталізації через падіння цього показника до низьких цифр, - розповів Кузін.

При цьому він додав, що серед госпіталізованих пацієнтів 97% — це невакциновані люди. У лікарнях в палатах інтенсивної терапії немає щеплених хворих.

Нагадаємо, що у Міністерстві охорони здоров'я прогнозують, що пік коронавірусу в Україні буде з середини листопада до середини грудня. Найнапруженіша ситуація триватиме лише місяць.

Читайте більше у нашому матеріалі про завантаженість медичної системи через нову хвилю коронавірусу: Коронавірус атакує Україну: що відбувається в лікарнях у регіонах

Читайте також