Перетнули пропускний пункт у Кузні: польські прикордонники затримали мігрантів (відео)

Вони перетнули прикордонний перехід із білоруської сторони
Перетнули пропускний пункт у Кузні: польські прикордонники затримали мігрантів (відео)
Мігранти біля польського кордону Фото: БЕЛТА
12 Листопада 2021, 12:19
читать на русском

Польські прикордонники затримали мігрантів, які перетнули пропускний пункт у Кузні з білоруської сторони.

Про це повідомило Міністерство оборони Польщі, передає PavlovskyNews.

Мігранти перетнули прикордонний перехід у Кузні з білоруської сторони та були затримані польською армією, прикордонниками та поліцією, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що білоруські військові контролювали, як група мігрантів йшла вздовж паркану біля пропускного пункту.

Нагадаємо, за останні кілька місяців прикордонники відзначають посилення міграційного тиску на польсько-білоруську ділянку державного кордону. Від 1 серпня цього року прикордонники вже зафіксували понад 30 тисяч спроб нелегального перетину польсько-білоруського кордону. 8 листопада ситуація на кордоні загострилася, коли до території Польщі підійшли кілька сотень мігрантів з дітьми та почали штурмувати огородження з колючим дротом.

В МВС України заявили, що наразі спостерігається збільшення потоків мігрантів на прикордонних регіонах України та вважають, що цим самим сусідні країни намагаються влаштувати міграційну кризу в нашій країні.

Міністр внутрішніх справ повідомив, що 11 листопада Україна відправила на кордон з Білоруссю додатково 8,5 тисяч військовослужбовців ДПСУ, НГУ та поліцейських.

11 листопада на польсько-білоруському кордоні, де біженці намагалися пробратися до країн ЄС, розмістили білоруських силовиків зі зброєю в руках.

Читайте також