Pfizer готує документи для реєстрації в Україні вакцини від COVID-19 - Ляшко

Американська вакцина використовуватиметься в Україні лише після реєстрації
Pfizer готує документи для реєстрації в Україні вакцини від COVID-19 - Ляшко
COVID-вакцина Pfizer/BioNTech (фото: bloomberg.com)
5 Лютого 2021, 10:55
читать на русском

Американська фармацевтична компанія Pfizer вже найближчим часом надасть документи для реєстрації в Україні своєї вакцини від COVID-19.

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко (досьє Віктора Ляшка читайте за посиланням) під час брифінгу.

За його словами, вакцина від Pfizer використовуватиметься в Україні лише після реєстрації.

Ляшко нагадав, що вакцинація в Україні буде безкоштовною і добровільною. Її проводитимуть мобільні бригади, у складі яких - дві медсестри, лікар, реєстратор і водій.

З 5 лютого ми розпочинаємо медичні тренінги для медиків і координаторів областей, щоб забезпечити логістичну та координаційну співпрацю між національним, обласним рівнем і кабінетами щеплень, - додав санлікар.

Читайте також

У нас є потужності для зберігання і вакцин із температурним режимом -80, і з температурним режимом +2. Що стосується останньої: держпідприємство "Укрвакцина" може зберігати приблизно 30 млн доз вакцин... Ми чітко стежитимемо, щоб холодовий ланцюг було дотримано, - запевнив Ляшко.

Представник МОЗ також повідомив, що громадяни України, які перебувають на тимчасово окупованих територіях Донецької, Луганської областей і Автономної Республіки Крим, також будуть забезпечені доступом до вакцинації у пунктах щеплень, які будуть розміщені на підконтрольній Україні території.

Раніше заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар Віктор Ляшко розповів, що на щеплення від COVID-19 можна буде записатись трьома шляхами.

1