Підозрюваний у держзраді ексміністр юстиції Лавринович намагався відсудити дачу у Конча-Заспі

Судова справа тривала майже два роки
Підозрюваний у держзраді ексміністр юстиції Лавринович намагався відсудити дачу у Конча-Заспі
Лавринович Олександр (фото: https://www.facebook.com/oles.lavrynovych)
4 Вересня 2023, 14:32

Колишній міністр юстиції у 2010-2013 роках Олександр Лавринович програв суд у справі про користування будинком Державного управління справами.

Про це повідомляє "Главком" з посиланням на рішення Голосіївського районного суду Києва від 30 серпня.

Експосадовець добивався у суді визнання незаконним дострокове розірвання договору Будинком відпочинку "Конча-Заспа" від 23 серпня 2021 року. Згідно з ним, Лавринович винаймав державну дачу площею 323,9 кв. м. Протягом 2007-2010 років позивач, який у той період працював першим заступником голови Верховної Ради, реконструював вказаний будинок, витративши 8,2 млн грн.

Формальною підставою, чому Лавриновича "попросили" з держдачі, стало порушення ним умов договору про користування будинком. Річ у тім, що біля державного будинку "виріс" паркан з бетонним фундаментом без жодних погоджень та дозволів. Представник Лавриновича у суді не надав необхідних доказів щодо законності зведення огорожі його клієнтом.

"Суд дійшов до висновку про правомірне розірвання договору в односторонньому порядку, а також те, що стороною позивача не надано суду доказів на підтвердження законного права користування спірним приміщенням (будинком площею 323,9 кв. м), яке є власністю відповідача (Будинку відпочинку "Конча-Заспа" Державного управління справами)", – сказано у рішенні суду.

Нагадаємо, що навесні 2021 року президент Володимир Зеленський доручив відповідний органам провести повний аудит земель і будинків у Конча-Заспі та Пущі-Водиці. Він зазначив, що у 2014 році було скасовано перелік осіб, які мають право на пільгове проживання. Зокрема, за його словами, це ексміністри Дмитро Табачник, Раїса Богатирьова, ексгенпрокурор Святослав Піскун, колишній віцепрем'єр Геннадій Зубко.

Читайте також

1