Після відкриття мобільних кабінетів кількість COVID-щеплень зросте - Степанов

Потрібно за добу вакцинувати проти коронавірусу щонайменше 12 тисяч українців
Після відкриття мобільних кабінетів кількість COVID-щеплень зросте - Степанов
Вакцинація в Україні (фото: УНІАН)
16 Березня 2021, 11:59
читать на русском

В Україні за добу зараз роблять близько дев'яти тисяч щеплень, але потрібно вийти на 14 тисяч осіб в день. Втім, цей процес має піти швидше після того, як запрацюють мобільні кабінети для вакцинації.

Про це сказав міністр охорони здоров'я Максим Степанов (Максим Степанов) в етері програми "Свобода слова".

За його словами, з цієї причини він поговорив з представника місцевої влади задля суттєвого збільшення кількості вакцинованих людей найближчими днями.

Під час наради з головами обласних державних адміністрацій я ставив питання, щоб вийти не на 10 (тисяч - ред.), а на понад 12-14 тисяч вакцинованих в день. У них для цього є всі можливості, - сказав міністр.

Степанов зазначив, що вакцинація проти коронавірусу має прискоритися після відкриття мобільних кабінетів.

Читайте також


Контекст. Вакцинація проти COVID-19 в Україні розпочалася 24 лютого 2021 року. Вона відбуватиметься в п’ять етапів.

На першому етапі щеплюватимуть медичних працівників ковідних лікарень, бригади екстреної допомоги, співробітників лабораторій, що тестують на COVID-19, мешканців та персонал будинків для людей похилого віку та військових на фронті. Усі щеплення є добровільними й безоплатними.

На сьогодні Україна отримала 500 тис. доз вакцини Covishield виробництва індійського Інституту сироватки крові. Ця вакцина схвалена для екстреного застосування Всесвітньою організацією охорони здоров'я (ВООЗ). В Україні вакцину зареєстрували 22 лютого 2021 року.

Термін дії індійської вакцини проти коронавірусу Covishield, якою щеплюють українців, закінчується у червні 2021 року. Тому Україні може не встигнути використати всі дози, а лише половину.

1