Питання карантину вихідного дня розглянуть 11 листопада

МОЗ почало інформувати громадян зазделегідь
Питання карантину вихідного дня розглянуть 11 листопада
10 Листопада 2020, 10:31
читать на русском

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що питання карантину вихідного дня розглянуть на найближчому засіданні уряду в середу, 11 листопада.

Про це він заявив в ефірі одного з українських телеканалів у понеділок, 9 листопада.

Степанов повідомив, що питання карантину розгляне уряд найближчим часом.

Питання карантину вихідного дня буде винесено на найближче засідання уряду, яке буде в середу, - сказав він.

Степанов (досьє Максима Степанова) зазначив, що Міністерство охорони здоров'я почало "комунікувати заздалегідь, щоб наші громадяни знали про це".

Міністр прокоментував інформацію, яку оприлюднила Київська школа економіки, щодо заповненості 76 з 400 ковідних лікарень на 100%.

Це не означає, що в нас в якомусь регіоні є стовідсоткова заповненість ліжок у лікарнях під COVID-19, - зазначив він.

Читайте також

Нагадаємо, що міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що в Україні введуть карантин вихідного дня. Він буде діяти від 00:00 суботи до 00:00 понеділка.

Під час карантину вихідного дня в Україні працюватимуть лише: продуктові магазин; аптеки, у т. ч. і ветеринарні; транспорт та АЗС. Своєю чергою, заклади громадського харчування будуть працювати тільки на виніс. МОЗ рекомендує закривати торговельні центри, а також не проводити масові та культурні заходи.

Міністерство культури та інформаційної політики виступає проти карантину вихідного дня в Україні, оскільки він може позбавити роботи сотні тисяч українців.

Степанов також заявив, що тривалість карантину вихідного дня буде залежити від того, чи вдасться стабілізувати ситуацію з поширенням COVID-19.

1