"Плівки Єрмака": у президента роз'яснили, про що говорив керівник ОП

ДБР розслідує провадження за фактом оприлюднення записів розмов високопосадовців
Важливо
"Плівки Єрмака": у президента роз'яснили, про що говорив керівник ОП
Офіс Президента (фото: facebook.com/victoria.strakhova)
29 Січня 2021, 08:27
читать на русском

Офіс президента опублікував роз'яснення після інтерв'ю керівника ОП Андрія Єрмака.

"Деякі ЗМІ помилково інтерпретували слова керівника Офісу Президента України Андрія Єрмака, сказані в інтерв'ю виданню НВ, опублікованому 28 січня", - зазначається у повідомленні.

В Офісі президента стверджують, що Єрмак говорив про відкриття в середині 2020 року кримінального провадження за фактом публікації записів розмов вищих посадових осіб.

Читайте також

Про відкриття нового кримінального провадження у січні 2021 року в інтерв’ю не йдеться, - наголошують в ОП.

Нагадаємо, в інтерв'ю "НВ" голова Офісу президента (досьє Єрмака) відповів на питання щодо справи "плівок Єрмака" (Національне антикорупційне бюро відкрило два кримінальні провадження у цій справі. Одне з них відкрите щодо голови ОП).

Журналіст спитав Єрмака, на якому етапі розслідування справи. На що керівник ОП відповів:

 Я постійно ставлю це запитання, бо я найбільше зацікавлений, щоб воно швидше закінчилося і було поставлено крапку. В цьому випадку було повне сприяння слідству. Я першим звернувся до СБУ, ДБР, аби відбулося розслідування. Я був на допитах, і багато разів мій брат був на допитах. Але все-таки дуже важлива презумпція невинуватості, вона існує у всіх правових системах, — потрібно не позбавляти людину шансу відстояти своє ім'я. Все має відбуватися у межах закону, все має бути прозоро. Сьогодні неможливо приховати нічого.

Нагадаємо, у березні 2020 року народний депутат Гео Лерос опублікував у Фейсбуці записи, на яких брат голови Офісу президента начебто "торгує державними посадами".

Пізніше Єрмак звернувся до СБУ та ДБР, "щоб було проведено всебічне розслідування обставин здійснення цих записів" (більше - читатйте тут).

Пізніше Лерос направив звернення директору Національного антикорупційного бюро з проханням перевірити та дати оцінку інформації, яка міститься на цих відеозаписах.

Про скандали із головою Офісу президента читайте більше у нашому матеріалі: Не)замінний Єрмак: хто керує країною разом із Зеленським