Подоляк пояснив, чому Україні не вигідне тимчасове перемир’я у війні

В Україні через війну суттєво знижується якість життя
Важливо
Подоляк пояснив, чому Україні не вигідне тимчасове перемир’я у війні
Михайло Подоляк / Фото: president.gov.ua
25 Серпня 2022, 12:48
читать на русском

Радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк заявив, що нині для України та Європи є невигідним переговорний процес із Росією щодо припинення війни.

Про це він розповів в інтерв’ю німецькому виданню Bild.

Переговорний процес сьогодні зафіксує тимчасове перемир’я у війні, яка не буде завершена. Відповідно, Російська Федерація вважатиме це перемогою й далі претендуватиме на просування своєї експансіоністської політики. Тому перемир’я зараз означатиме лише наступний етап війни через певний час, - сказав Михайло Подоляк.

Він зазначив, що багато українців не повернуться та в країну не прийдуть нові інвестиції в разі неповного завершення війни.

Це буде "сіра зона", яка наростає і яка постійно тиснутиме на Європу. Європа буде змушена постійно інвестувати сюди великі кошти, щоб якось підтримувати цю територію в життєздатному стані. Це невигідно Європі у середньостроковій і довгостроковій перспективі, - пояснив він.

За йог словами, нині країнам ЄС невигідний переговорний процес через те, що це спровокує РФ на більш зухвалу поведінку в економічному, політичному, дипломатичному плані.

В Україні та Європі через війну спостерігається зниження якості життя.

Але це плата за таку інтенсивну війну, якої не було з часів Другої світової. І цю війну потрібно правильно закінчити, якщо ви не хочете платити весь час, - наголосив Подоляк.

Він додав, що переговори з РФ можна розпочати лише тоді, коли Росія зрозуміє, що більше не зможе вести війну.

Нагадаємо, секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов заявив, що президент РФ Володимир Путін поставив на карту все, тому він не зупинятиметься.

Читайте також

1