Політолог пояснив, чому Китай, Росія та Туреччина відсутні на кліматичному саміті у Глазго

Туреччина ставить власні інтереси вище, ніж загальносвітові міркування
Ексклюзив
Політолог пояснив, чому Китай, Росія та Туреччина відсутні на кліматичному саміті у Глазго
Виступ Володимира Зеленського на кліматичному саміті у Глазго (Фото: president.gov.ua)
2 Листопада 2021, 18:53
читать на русском

Лідери Китаю, Росії та Туреччини протиставляють себе усьому іншому світу. А відсутність країни-агресора на кліматичному саміті свідчить про її загрозу не лише для України, а й для цілого світу.

Про це розповів політолог Петро Олещук в ексклюзивному коментарі Парламент.UA.

З Китаєм все зрозуміло - це держава, яка здійснює найбільшу кількість викидів і поки що чогось адекватного в протидії цим загрозам не представила. Росія - це країна, яка намагається протиставляти себе усьому іншому світу, - розповів він.

За його словами, Туреччина позиціює себе як країну, яка ставить власні інтереси вище, ніж загальносвітові міркування чи проєкти.

Водночас для України - це прекрасна нагода показати, що Росія протиставляє себе та несе загрозу не лише Україні, а й усьому цивілізованому світові в усіх проявах, навіть тих, які не стосується геополітики. Нам потрібно це використовувати та обігрувати, - додав він.

Нагадаємо, 1 листопада президент Зеленський відбув до Великої Британії для участі у Конференції ООН з питань зміни клімату COP26. Під час візити до Глазго президент провів зустріч з Ангелою Меркель та з еміром держави Катар Тамімом бін Хамадом Аль Тані.

Читайте також

1