Політолог розповів, чи зміниться політика правління в Харкові при Терехові

На мера можуть здійснювати вплив "Слуги народу"
Ексклюзив
Політолог розповів, чи зміниться політика правління в Харкові при Терехові
Терехов Ігор (фото: facebook.com/ihor.terekhov)
11 Листопада 2021, 12:56
читать на русском

Міський голова Харкова Ігор Терехов буде проводити ту ж саму політику, яка відбувалася останні щонайменше півтора року. Весь цей час він був правою рукою Кернеса.

Про це розповів політолог Микола Спірідонов в коментарі Парламент.UA.

Не слід очікувати якихось змін у політиці Терехова, але "слуги народу" будуть мати певні інструменти впливу на нього. По-перше, вони допомагали йому з виборами, що задокументовано. По-друге, існує технологія, за якою щонайменше дві третини мерів великих міст "підвішують" на гачок тих чи інших кримінальних справ. Якщо Терехов не призначить собі, наприклад, заступника, який буде проводити позицію "слуг народу", чи не буде рахуватися з думкою центральної влади, то тоді він буде мати певні проблеми для себе і свого оточення, – пояснив він.

А ще експерт додав, що нібито й Арсен Аваков має певний вплив на Терехова. Але оскільки колишній міністр внутрішніх справ вже трохи відійшов від політики, то і його вплив загалом зменшився.

Нагадаємо, 31 жовтня у Харкові відбулися вибори міського голови. На посаду мера міста претендували 10 кандидатів. 1 листопада назвали переможця виборів - ним став Терехов.

Читайте також

1