Порошенко продав акції двох телеканалів журналістам

Своє рішення лідер ЄС пояснив "атакою на свободу слова"
Порошенко продав акції двох телеканалів журналістам
Фото: фейсбук Петра Порошенко
8 Листопада 2021, 21:39
читать на русском

Через ухвалення ВР та підписання президентом Зеленським закону щодо деолігархізації лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко передав усі акції двох своїх телеканалів ("5 канал" та "Прямий") журналістам цих мовників.

Про це він повідомив у відеозверненні.

На його думку, "головне, для чого придумали так званий закон про олігархів, - взяти під повний контроль Банкової засоби масової інформації".

Порошенко каже, що влада змушує власників за допомогою закону про олігархів продати свої медіаресурси.

Днями через атаку на свободу слова, яка є справжньою мішенню закону про олігархів, я вимушений був ухвалити рішення про продаж акцій обох донедавна своїх каналів журналістам: теперішнім і колишнім, які працювали на "Прямому". І, звичайно, на "5 канал, який боровся з цензурою ще в часи Помаранчевої революції і Революції Гідності. Частина з цих журналістів – народні депутати. Згідно з законом, свої пакети вони передали в управління телеканалів, які об’єдналися у холдинг із символічною назвою "Вільні медіа", - розповів лідер ЄС.

Раніше стало відомо, що "5 канал" та "Прямий" заявили про створення медіахолдингу "Вільні медіа". Власниками холдингу є медійники, журналісти, громадські діячі та опозиційні депутати, які були журналістами. Цей медіахолдинг придбав 100% корпоративних прав у телеканалів Порошенка.

Зазначалося, що в угоді прописана заборона Порошенку будь-яким чином впливати на редакційну політику каналів чи іншим чином здійснювати контроль щодо "Вільних медіа".

Нагадаємо, 18 лютого 2021 року Порошенко заявив, що викупив телеканал "Прямий" у його колишнього офіційного власника Володимира Макеєнка, аби вберегти його від санкцій. Проте у Зеленського заявляли, що не збиралися ухвалювати будь-яких рішень щодо "Прямого".

Читайте також наш матеріал: Зеленський підписав закон: коли та як ускладниться життя українських олігархів 

Читайте також

1