Зеленський відповідальний за руйнування антикорупційної інфраструктури - Порошенко

п'ятий президент наголосив, що це відбувається з метою убезпечення "слуг" від антикорупційних органів
Зеленський відповідальний за руйнування антикорупційної інфраструктури - Порошенко
Петро Порошенко (фото: Facebook)
29 Жовтня 2020, 19:28
читать на русском

П'ятий президент України, лідер партії "Європейська Солідарність" Петро Порошенко заявив, що на президенту Володимиру Зеленському лежить відповідальність за руйнування антикорупційної інфраструктури руками ОПЗЖ та депутатів з фракції олігарха Коломойського з метою повернення в Україну російського впливу.

Про це Порошенко повідомив у відеозверненні у Facebook.

Політик зазначив, що від 2014 року його команда разом з міжнародними партнерами та громадкістю створили нову антикорупційну інфраструктуру, що стало складовою європейської інтеграції і передумовою для отримання безвізового режиму. За його словами, антикорупційну систему створювати було непросто, адже чинився скажений опір, але система запрацювала.

Порошенко наголосив, що засідання РНБО в цій ситуації було необхідне.

По формі все правильно. А по суті – це знущання, - сказав він.

Читайте також

На думку Порошенка, співавторами подання до Конституційного суду були народні депутати із групи "За майбутнє", неформальним лідером якої є близький політичний та бізнесовий партнер Зеленського Коломойський. Він вважає, що відповідальність за руйнування антикорупційної системи несе саме Зеленський, адже це відбувається з метою убезпечення "слуг" від претензій антикорупційних органів.

Інша відповідь – глибша. Показово, що до ключових рішень у цьому напрямку дотичні відверто проросійська ОПЗЖ, з якою "Слуги" планують формувати коаліцію не лише на місцях, та олігархічна партія "За майбутнє". Коломойський давно говорить, що Україні слід повернутися до сфери російського впливу. Отже, зрозуміло, чому саме їхні представники є авторами подань. І це вже геополітика, – вважає Порошенко.

Він (досьє Петра Порошенка) наголосив, що руйнування антикорупційних органів та антикорупційного законодавства завдає точкових і болючих ударів по відносинах України із Заходом, Європейським Союзом, Сполученими Штатами та провокує глибоку кризу у стосунках з міжнародними партнерами.

Читайте також

Нагадаємо, 27 жовтня стало відомо, що Велика палата Конституційного суду України визнала незаконною статтю 366-1 Кримінального кодексу, яка передбачає покарання за неправдиве декларування.

У НАЗК вважають, що судді Конституційного суду України ухвалили рішення щодо скасування кримінальної відповідальності за неправдиве декларування у власних інтересах.

На виконання рішення Конституційного суду України Національне агентство з питань запобігання корупції закрило доступ до Реєстру декларацій.

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що парламент і президент швидко відреагують на ситуацію щодо рішення КС про визнання неконституційними окремих положень Закону "Про запобігання корупції" та кримінальної відповідальності за недостовірне декларування.

1