Посли G7 наполягають на реформі сфери безпеки України

Також вони задоволені роботою Зеленського
Посли G7 наполягають на реформі сфери безпеки України
Посли країн “Великої сімки” фото: з відкритих джерел
28 Січня 2021, 13:26
читать на русском

Посли країн "Великої сімки" (Велика Британія, США, Канада, Франція, Італія, Німеччина і Японія) наголосили на важливості реформи сфери безпеки України за міжнародними стандартами.

Про це за результатами зустрічі повідомляється в обліковому записі G7 у Twitter.

Зазначається, що посли G7 зустрілися зі віцепрем'єром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольгою Стефанішиною для загальної та позитивної дискусії про плани України щодо реформ на 2021 рік.

Вони наголосили на важливості реформи сфери безпеки України за міжнародними стандартами і схвалили заклик Зеленського поважати міжнародні зобов'язання в законодавстві про держзакупівлі.

Читайте також

Нагадаємо, що раніше 29 жовтня посли країн "Великої сімки" відреагували на рішення Конституційного суду щодо е-декларування та висловили тривогу щодо скасування антикорупційної реформи, що відбулась після Революції Гідності.

У повідомленні зазначається, що посли підтримують українців, які продовжують боротися за демократичну та заможну країну. У "Великій сімці" також додали, що Україна досягла вже такого значного прогресу, що повертатись у минуле не повинна.

27 жовтня стало відомо, що Велика палата Конституційного суду України визнала незаконною статтю 366-1 Кримінального кодексу, яка передбачає покарання за неправдиве декларування.

1