Зеленський запевнив послів G7, що Ситник залишиться на посаді глави НАБУ

Рішення КСУ не впливає на спроможність НАБУ виконувати обов’язки, вважає президент
Головне
Зеленський запевнив послів G7, що Ситник залишиться на посаді глави НАБУ
Відеозустріч Зеленського з послами країн “Великої сімки” Фото: Офіс президента
19 Листопада 2020, 16:39
читать на русском

Президент Володимир Зеленський запевнив, що визнання неконституційними окремих положень закону "Про Національне антикорупційне бюро України" не створює загроз для легітимності та незалежності Національного антикорупційного бюро України та його директора.

Про це глава держави заявив під час відеозустрічі з послами країн G7 та Європейського Союзу за участю керівника Офісу президента Андрія Єрмака та директора НАБУ Артема Ситника, повідомляє пресслужба Офісу президента.

Рішення Конституційного Суду не скасовує факт утворення та функціонування НАБУ, не обмежує роботу детективів НАБУ та не ставить під сумнів статус НАБУ як правоохоронного органу. Ми гарантуємо, що після 16 грудня директор НАБУ залишатиметься на посаді, – заявив президент (досьє Зеленського).

Читайте також

Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник (досьє Ситника) зазначив, що повністю погоджується з позицією глави держави та Офісу президента України щодо відсутності чинників, які критично впливають на роботу органу. І що рішення КСУ нині не впливає на спроможність НАБУ виконувати обов’язки незалежно та ефективно.

Нагадаємо, 27 жовтня 2020 року Конституційний Суд України визнав неконституційною статтю 366-1 Кримінального кодексу України (декларування неправдивої інформації).

Читайте також

У НАЗК вважають, що судді Конституційного суду України ухвалили рішення щодо скасування кримінальної відповідальності за неправдиве декларування у власних інтересах.

Президент Володимир Зеленський вніс на розгляд Верховної Ради України законопроєкт, яким пропонується позбавити суддів Конституційного суду їхніх повноважень та відновити скасований ними закон про декларування.

17 листопада ВАКС скасував свій перший вирок через рішення КСУ. 19 листопада Вищий антикорупційний суд скасував другий вирок за декларування неправдивої інформації.

Більше читайте у нашому матеріаліДержавний колапс: чим небезпечний законопроєкт Зеленського про КСУ