Послуги нотаріусів в Україні можуть подорожчати у понад сто разів

Відповідні законопроєкти про ціни на послуги нотаріусів внесли на розгляд Ради
Послуги нотаріусів в Україні можуть подорожчати у понад сто разів
Послуги нотаріусів (Фото: pexels)
2 Лютого 2021, 13:25
читать на русском

До порядку денного Верховної Ради України внесли два законопроєкти "слуг народу" про підвищення державного мита за послуги нотаріусів.

Відповідні законопроєкти розміщені на сайті Верховної Ради України.

Обидва законопроєкти можуть розглянути в першому читанні уже цього або наступного тижня.

Перший проєкт закону про ціни на послуги нотаріусів авторства нардепа Данила Гетманцева №3236-1 пропонує підвищити мито за посвідчення підпису державних нотаріусів у 300 разів. У 333 рази може зрости вартість довіреності на користування майном для родичів.

У сто разів пропонують підняти мито на довіреність керування автомобілем для близьких родичів і в 50 разів - чужих громадян. У 500 разів хочуть підняти мито на засвідчення підпису.

Другий законопроєкт про ціни на послуги нотаріусів нардепа Сергія Демченка №3236 пропонує менш суттєві підвищення. Він зареєстрований як основний - тобто, його розглядатимуть як пріоритетний. У ньому за засвідчення підпису у державних нотаріусів хочуть брати мито в 50 разів більше. За оцінку правильності копій документів - в 100 разів більше.

Читайте також

Нагадаємо, що в Україні створять єдиний державний правоохоронний орган, відповідальний за боротьбу з економічними злочинами чисельністю до 4000 осіб. Так, Бюро економічної безпеки України стане центральним органом виконавчої влади, на який покладаються завдання щодо протидії правопорушенням, що посягають на функціонування економіки держави. За відповідний закон нардепи проголосували 28 січня.

Того ж дня Верховна Рада України ухвалила проєкт закону №4530 "Про парламентську службу". Законопроєктом пропонується визначити особливості правового регулювання парламентської служби та правового статусу парламентських службовців. Тобто в Україні з'явиться ще один вид державної служби.

Законопроєктом пропонується визначити поняття "парламентська служба" Так, це служба особливого характеру, яка полягає у професійній діяльності парламентських службовців, пов’язаній з правовим, науково-експертним, дослідницько-аналітичним, документальним, організаційним, інформаційним, фінансовим, матеріально-технічним та іншим забезпеченням діяльності Верховної Ради України як єдиного органу законодавчої влади в Україні та її органів, народних депутатів України та депутатських фракцій (депутатських груп) у Верховній Раді України.

1