Правоохоронці заблокували близько 10 "груп смерті" у Telegram

До поліції надходили повідомлення про масове самогубство
Правоохоронці заблокували близько 10 "груп смерті" у Telegram
Хакер (Фото: Pexels)
9 Березня 2021, 20:30
читать на русском
Правоохоронці заблокували близько 10 "груп смерті" у Telegram, які закликали молодь до небезпечної поведінки, нанесення собі самоушкоджень.

Про це повідомляє Міністерство внутрішніх справ.

Харківський національний університет внутрішніх справ, Департамент кіберполіції, Управління ювенальної превенції Департаменту превентивної діяльності Національної поліції України разом з користувачами Telegram чат-боту "СтопНаркотик" заблокували роботу десятка електронних адрес "груп смерті", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що наприкінці лютого у соцмережах та через ЗМІ почали розповсюджуватися повідомлення про те, що начебто на початку березня підлітки збираються масово вчинити самогубство. Через велику інформаційну увагу до цієї події у соціальних комп’ютерних мережах почали з’являтися нові "групи смерті".

Читайте також

Департамент кіберполіції та Управління ювенальної превенції Департаменту превентивної діяльності Національної поліції України разом із представниками факультету № 4 (кіберполіції) Харківського національного університету внутрішніх справ вжили спільних заходів щодо виявлення у соціальних комп’ютерних мережах "груп смерті". За результатами моніторингу було встановлено, що на теперішній час такі групи розміщуються у месенджері Telegram.

Нагадаємо, що від початку року зафіксували щонайменше вісім гучних випадків, коли неповнолітні стрибали з багатоповерхівок. Кілька з них сталися у столиці. Зокрема, у січні 12-річний хлопчик у Києві серед ночі написав прощальну записку другові та вистрибнув з вікна квартири на 15 поверсі.

Днями у місті Добропілля на Донеччині 15-річна дівчина наковталася таблеток, аби не йти до школи. Дитину вчасно врятували лікарі.

26 лютого у Сумській області двоє дівчат напилися таблеток від простуди та викликали собі швидку допомогу.

Про те, як запобігти суїциду, читайте у нашому матеріаліЯк зрозуміти, що з дитиною щось не так, та врятувати її від суїциду.

1