Правоохоронний комітет Ради не визначився щодо звільнення Авакова

Депутати рекомендують розв'язувати питання голосуванням у парламенті
Правоохоронний комітет Ради не визначився щодо звільнення Авакова
Арсен Аваков Фото: сайт МВС
14 Липня 2021, 16:08
читать на русском

Комітет ВР з питань правоохоронної діяльності на засіданні 14 липня вирішував долю заяви міністра внутрішніх справ Арсена Авакова про відставку.

Про це стало відомо під час засідання комітету, яке транслювалося у прямому етері.

Перший заступник голови Комітету Андрій Осадчук повідомив, що питання розглядається згідно з дорученням голови Верховної Ради. Він показав заяву Авакова, яка надійшла офіційно, і нагадав, що відповідно до чинного законодавства член Кабінету міністрів може бути звільнений шляхом відставки за поданою ним заявою про відставку. Верховна Рада має розглянути зазначене подання та прийняти відповідне рішення про звільнення члена Кабінету міністрів із займаної посади.

Народні депутати взяли участь в обговоренні та пропонували прийняти рішення щодо того, щоб Верховна Рада визначилися шляхом голосування щодо підтримки або непідтримки заяви у залі або підтримати заяву міністра.

Ці дві пропозиції були поставлені на голосування. Члени комітету 13 голосами "за" при 5, що утрималися, ухвалили рішення: рекомендувати Верховній Раді визначилися шляхом голосування щодо підтримки або непідтримки заяви Авакова про відставку у сесійній залі.

Нагадаємо, 13 липня міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков написав заяву про відставку.

Президент Володимир Зеленський запропонував призначити на посаду міністра внутрішніх справ народного депутата від фракції "Слуга народу", голову комітету Верховної ради з питань правоохоронної діяльності Дениса Монастирського.

ЗМІ пишуть, що Монастирський – людина з близького оточення Авакова. У минулому скликанні Ради був помічником заступника міністра внутрішніх справ Антона Геращенка.

Монастирський заявив, що пожертвував собою і погодився замінити Авакова.

Читайте також