Президентський рейтинг Зеленського вищий ніж у Бойка всього на 4%

Наздоганяє у рейтингу чинного гаранта п'ятий президент України Порошенко
Головне
Президентський рейтинг Зеленського вищий ніж у Бойка всього на 4%
Вибори в Україні (фото: УНІАН)
4 Лютого 2021, 15:09
читать на русском

Рейтинг президента України Володимира Зеленського продовжує знижуватися, проте саме він посідає перше місце у рейтингу електоральних симпатій українців.

Про це свідчать результати опитування, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг".

Якби вибори відбулися найближчим часом то кандидатуру чинного гаранта підтримали б 21,2% тих, хто має намір голосувати та визначився із вибором. За Юрія Бойка проголосували б 17,1%, Петра Порошенка – 16,4%, Юлію Тимошенко –12,3%.

Не було б шансів стати президентом найближчим часом в Ігоря Смішка, кандидатуру якого підтримало би всього 7,5%, у Володимира Гройсмана  4,3%), Олега Ляшка (4,0%), Дмитра Разумкова (3,2%). Найменше шансів стати президентом у чинного мера Києва Віталія Кличка - за нього готові віддати голоси лише 1,1% опитаних.

Читайте також

Моделювання другого туру президентських виборів дало наступні результати: Зеленський тримає першість у парі з усіма основними опонентами: з Порошенком – 56% проти 44%. У парі з Бойко – 60% проти 40%, з Тимошенко 55% проти 45%. У можливій парі Бойко та Порошенко – паритет: 51% на 49%, - зазначають соціологи.

Що стосується парламентського рейтингу, то тут лідирують партії "Опозиційна платформа – За життя" (18,9%) та "Слуга народу" (18,6%).

За партію "Європейська солідарність" проголосували б 15,2% виборців, за "Батьківщину" – 12,2%. Менше п'яти відстотків набрали б партії: "Українська стратегія Гройсмана", Радикальна партія, "Сила і честь", "За майбутнє", "Голос".

Найнижчі рейтинги у партій Шарія, Тягнибока, Кличка.

Як повідомлялося, результати соцопитування засвідчили, що понад 60% українців підтримують ідею розпуску Верховної Ради та проведення дострокових парламентських виборів.

Ідею відставки президента та призначення дострокових виборів глави держави підтримують 50%, не підтримують 46%.

1