Причина не COVID-19: Железняк пояснив, чому Рада пішла на двотижневий карантин

Реальна причина не у коронавірусі в парламенті
Важливо
Причина не COVID-19: Железняк пояснив, чому Рада пішла на двотижневий карантин
Верховна Рада Фото: president.gov.ua
31 Січня 2022, 09:27
читать на русском

Причиною двотижневого карантину у Верховній Раді стало не захворювання на COVID-19 серед працівників парламенту, а те, що народні депутати зі "Слуги народу" більше не можуть  ухвалювати закони через фактичний розпад монокоаліції.

Про це заявив нардеп від "Голосу" Ярослав Железняк в ефірі телеканалу "Україна 24".

За його словами, карантин насправді оголосили задля того, аби зберегти обличчя і не виставляти до зали Верховної Ради закони, знаючи, що вони будуть провалені. Железняк наголосив, що "вони будуть провалені, тому що коаліції зараз фактично не існує, вона є лише де-юре".

Щодо карантину – не вірте, що ця історія пов'язана тільки з тим, що у нас багато колег хворіють. Насправді багато, і бажаю всім здоров'я, але головна причина – у них немає монобільшості, і весь минулий тиждень ви бачили, що у них не вистачало своїх голосів для, не скажу, щоб важливих для України законів, але важливих для Офісу президента. Наприклад, вивести додаткові закупівлі з дії закону про Prozorro тощо стосовно корупційних махінацій, – пояснив депутат.

На запитання, чим займатиметься Рада після повернення з карантину, Железняк відповів:

Я хотів би дати відповідь, що це будуть закони з питань енергетичної кризи, економічної та військової. Але як ми бачили минулого тижня, ми розглядали з ініціативи влади то закон про бджіл, то зменшення податків для грального бізнесу, то пільги для Коломойського. Це, на жаль, порядок денний чинної влади за тих ризиків та викликів, які є зараз перед державою.

Раніше повідомлялось, що наступного пленарного тижня, який розпочинається з 31 січня, Верховна Рада піде на карантин через велику кількість хворих. Планується відкриття сесії та всього кілька голосувань.

У п'ятницю, 28 січня, Верховна Рада провела останнє пленарне засідання шостої сесії парламенту. З 14 лютого народні депутати повернуться до роботи з погоджувальної ради.

Читайте також

1