Відсотків десять: Арахамія про можливість розпаду монокоаліції

На думку глави фракції "Слуга народу" прямої загрози розвалу коаліції немає
Відсотків десять: Арахамія про можливість розпаду монокоаліції
Давид Арахамія (фото: УНІАН)
20 Грудня 2021, 13:43
читать на русском

Імовірність розпаду парламентської монокоаліції становить близько 10%, вважає голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія.

Про це Арахамія сказав в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна"

Ймовірність такого сценарію (розпад монокоаліції) відсотків десять. Тому що починається передвиборчий цикл, і ніхто не хоче бути політичним камікадзе. Ти вийшов із партії і на тобі одразу штамп "зрадник". Люди це так сприймають, ми бачимо у округах, - підкреслив нардеп.

Арахамія зазначив також, що якщо все ж таки монобільшість розвалиться, то "доведеться створювати ширшу коаліцію, вже справжню коаліцію".

Уточнюючи, з ким саме можливий новий формат парламентської більшості, Арахамія сказав: "Звичайно, з групами".

За його словами, у фракції "Слуга народу" та парламентських груп "Довіра" та "За майбутнє" на багато питань бачення збігається, про що свідчать і голосування за законопроєкти.

Арахамія нагадав, що у разі якщо домовитися про коаліцію не виходить, то закон передбачає дострокові вибори до парламенту.

Але більшість людей у цих групах та інших партіях розуміють, що багато хто з них не пройде до наступного парламенту, тому будуть змушені знайти якусь конструкцію, щоб коаліція існувала, - зазначив нардеп.

Нагадаємо, 17 грудня народний депутат від ОПЗЖ Юрій Бойко заявив про готовність членів партії здати свої мандати, аби позбавити парламент конституційної більшості у 300 голосів та розпустити Верховну Раду.

Читайте також

1