Продуктів без ГМО стає все менше в Україні - професорка

В Україні немає жорсткого державного контролю за якістю продуктів
Ексклюзив
Продуктів без ГМО стає все менше в Україні - професорка
Продукти у супермаркеті Фото: Pexels
12 Жовтня 2021, 10:33
читать на русском

Купуючи рибу чи м'ясо на ринку, варто просити сертифікат якості на продукцію і звертати увагу на те, чи є клеймо лабораторії.

Про це розповіла професорка кафедри товарознавства, управління безпекою та якістю Київського національного торговельно-економічного університету Олена Сидоренко в інтерв'ю Парламент.UA.

Продукція має бути легальною, а якщо ні - то це вже ваша особиста відповідальність. В цьому випадку ви можете зіткнутися з чим завгодно. Колеги розповідали, що часто на стихійних ринках фіксують м'ясо тварин, які, скажем так, померли своєю смертю, - розповіла вона.

За її словами, в Україні немає жорсткого державного контролю, щоб перевірити сертифікат якості продукції. Для того, щоб Держспоживслужба почала перевіряти того чи іншого виробника, необхідна скарга від фізичної особи. Цих скарг повинно бути багато.

До того ж в Україні не вистачає лабораторій для масових перевірок на відсутність ГМО.

Якщо ви бачите цей напис, то повинні розуміти, що він носить більш рекламний характер або використана застаріла упаковка, коли всі писали "без ГМО", не маючи ніяких підтверджень, - додала професорка.