Профільний комітет Ради підтримав антиолігархічний законопроєкт

Комітет рекомендував парламенту ухвалити його в цілому
Головне
Профільний комітет Ради підтримав антиолігархічний законопроєкт
Верховна Рада (фото: president.gov.ua)
17 Вересня 2021, 15:32
читать на русском

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки підтримав антиолігархічний законопроєкт №5599 та рекомендував Верховній Раді його ухвалити.

Про це повідомила заступниця голови комітету Мар'яна Безугла у Facebook.

Розглянули на Комітеті з питань національної безпеки, оборони та розвідки антиолігархічний законопроєкт до другого читання - рекомендували парламенту ухвалити в цілому, - зазначила Безугла.

Водночас голова фракції "Голос" Ярослав Железняк у Telegram написав, що всього враховано 13 поправок з 1271. Голосування відбулось наступним чином: 10 - "за", 1 голос "проти" (Сергій Рахманін), 0 утрималося.

Погано, що в рішенні Комітету записано Раді розглядати закон за новою спецпроцедурою. Тобто без права депутатів поставити свої правки в залі. Це буде грубе порушення Регламенту, - додав Железняк.

Нагадаємо, днями уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова надіслала офіційного листа голові парламенту Дмитру Разумкову. У ньому відзначила, що положення законопроєкту про олігархів не відповідають Конституції України, а їх реалізація призведе до порушень прав і свобод людини. Зокрема відзначила норми, що наділяють президента та РНБО не передбаченими Конституцією повноваженнями, обмежують права людини в залежності від майнового стану та опосередковане введення цензури в ЗМІ.

Також Денісова зазначила, якщо ініціативу ухвалять у чинній редакції, звертатиметься до Конституційного суду.

Своєю чергою, перший заступник голови Верховної Ради Руслан Стефанчук завив, що є досить високі шанси на ухвалення закону про олігархів.

Читайте також

1