Прокуратура Грузії висунула Саакашвілі нові звинувачення

Політик незаконно перетнув кордон у вантажівці з молочною продукцією
Прокуратура Грузії висунула Саакашвілі нові звинувачення
Міхеіл Саакашвілі (Фото: ВВС)
20 Жовтня 2021, 21:38
читать на русском

Колишньому президенту Грузії Міхеїлу Саакашвілі висунули нові звинувачення. Грузинська прокуратура додала ще й незаконний перетин кордону під час повернення до країни.

Про це повідомило грузинське видання SOVA.

Прокурор розповів журналістам про висунення нових звинувачень Саакашвілі. Він наголосив, що показання дали свідки, зокрема Елгуджі Цомая.

У цій справі проведені слідчі дії та встановлено, що Саакашвілі з в'їздом допоміг Елгуджа Цомая, а потім звинувачення були висунуті тим особам, які допомогли йому з переміщенням та не сповістили про це правоохоронців. Все це підтверджується не тільки показаннями свідків, але й здобутими доказами та відеоматеріалами, - зазначив він.

Як Саакашвілі добирався до Грузії з України

Прокуратура Грузії повідомила, що експрезидент потрапив до країни у вантажівці з молочною продукцією 28 вересня.

  • 28 вересня близько 23:00 судно під назвою "Вільнюс" зайшло в порт Поті з України з порту Чорноморська.
  • 29 вересня о 01:04 з цього судна прибув причіп з молочними продуктами, що належить SCANIA (своєю чергою належить IKA TRANS Ltd).
  • 29 вересня о 01:44 причіп виїхав до виходу та проїхав кілька десятків метрів.
  • Того ж дня о 01:47 в районі порту Поті, E.C. зупинив вантажівку і попрямував до задніх дверей автопричепа, звідки Саакашвілі вийшов о 01:49 і пересів в кабіну вантажівки.

Таким чином Саакашвілі вдалось обійти державний кордон та незаконно потрапити до Грузії.

Присутність Міхеїла Саакашвілі в згаданому вище трейлері, де були розміщені молочні продукти, підтверджують відеозаписи і відеоекспертизи, зняті з його телефону, - повідомили в прокуратурі.

Нагадаємо, Саакашвілі затримали 1 жовтня в Тбілісі. Колишній президент Грузії прилетів на батьківщину для участі у місцевих виборах. Його одразу затримали й запроторили до в'язниці, де він оголосив голодування. В день затримання Саакашвілі та Ясько записали спільне відео, в якому розповіли про свої стосунки.

Водночас українські прикордонники проводять внутрішнє розслідування щодо виїзду Міхеїла Саакашвілі з України до Грузії.

Читайте більше у нашому матеріалі: Саакашвілі під вартою: що політику "світить" у Грузії та чи треба Україні його повертати

Читайте також