Прості рецепти смакоти: салат з копченим сиром

Готується страва дуже просто і подається до столу в злегка охолодженому вигляді
Прості рецепти смакоти: салат з копченим сиром
6 Березня 2023, 22:52
читать на русском

Салат з копченим сиром – надзвичайно смачний і пікантний салат, який стане оригінальною стравою навіть на святковому столі. Сьогодні в кулінарному світі є безліч салатів, але цей салатик зможе урізноманітнити вашу кухню і всіх здивувати своїми цікавими в поєднанні інгредієнтами.

Інгредієнти:

  • Шинка копчена - 200 грамів
  • Огірок свіжий середнього розміру - 2 штуки
  • Сир копчений - 100-150 грамів
  • Перець болгарський червоний середнього розміру - 1 штука
  • Майонез - до свого смаку
  • Сіль - до свого смаку
  • Свіжа зелень кропу - до свого смаку

Копчений сир викладаємо на обробну дошку і нарізаємо на невеликі шматочки. Увага: нарізати сир можна як соломкою, так і кубиками. Оброблений сир перекладаємо в чисту миску.

Шинку очищаємо від захисної плівки. Після цього копчене м'ясо нарізаємо тоненькою соломкою і перекладаємо в миску з сиром.

Перець промиваємо під проточною водою і викладаємо на обробну дошку. Розрізаємо овоч на дві половинки і потім видаляємо хвостик і насіння. Болгарський перець нарізаємо так само соломкою, як і шинку і перекладаємо в загальну миску. Увага: щоб смак салату був гармонійним, необхідно все нарізати на однакові за величиною шматочки.

Огірки промиваємо під проточною водою і викладаємо на обробну дошку, зрізаємо кінці і видаляємо шкірку. Після цього розрізаємо овоч уздовж на дві половинки і кожну з них подрібнюємо впоперек на невеликі шматочки. Дрібно порізаний огірок перекладаємо в загальну тарілку або миску.

Кріп промиваємо під проточною водою. Перекладаємо зелень на обробну дошку і дрібно рубаємо її. Тепер перекладаємо до загальної маси і можемо приступати до самого процесу приготування.

В миску, додаємо до свого смаку майонез і, скориставшись столовою ложкою, все ретельно перемішуємо до однорідного стану.  А ось сіль необхідно додавати в блюдо з особливою обережністю, оскільки копчений сир і шинка самі по собі можуть бути солоними. Тому, щоб не зіпсувати смак страви, необхідно пробувати салат, а тільки після додавати сіль.

Як тільки салат з копченим сиром буде готовий, пересипаємо його в салатницю і подаємо до обіднього столу. Для естетичності можна прикрасити страву гілочкою кропу. А оскільки наш салатик виходить досить ситний, то і насолоджуватися ним можна з шматочками хліба і, як основною стравою.

Поради:

  • Для приготування салату можна використовувати сир сулугуні. Цей вид сиру не тільки копчений, але також і досить солоний, з пікантним ароматом димку. Салат виходить, ну, дуже смачний.
  • Крім копченої шинки можна додавати в салат м'ясо гарячого копчення, шматочки запеченої курки і навіть варене філе.
  • Замість зелені кропу в салат з копченим сиром можна додавати зелень петрушки або молодий зелений лук.
  • Зберігається салат з копченим сиром в холодильнику не більше двох діб. Тому, якщо після обіду у вас залишилося ще трохи цієї страви, тоді варто перекласти його в контейнер, щільно закрити кришкою і зберігати в холодильнику на середній полиці.

Читайте також

1