Протасевич вперше після затримання у Мінську опублікував твіт - відео

Журналіст стверджує, що веде сторінку без нагляду силовиків
Протасевич вперше після затримання у Мінську опублікував твіт - відео
Фото з відкритих джерел
8 Липня 2021, 09:34
читать на русском

Затриманий у Білорусі колишній головний редактор опозиційного Телеграм-каналу Nexta Роман Протасевич завів обліковий запис у Твіттері.

Про це він повідомив у першому своєму твіті.

Він розповів, що знаходиться під домашнім арештом у приватному будинку "за містом" зі своєю дівчиною, росіянкою Софією Сапегою. Також Протасевич каже, що у Твіттері пише і відповідає сам, "без нагляду".

На питання одного з користувачів, як йому вдається "залишатися в гарному настрої" після тортур, Протасевич відповів:

Я ще раз повторюю, що тортур не було. Принаймні, було б нерозумно мучити мене, коли увага всього світу була прикута до ситуації.

Після цього твіту Протасевича білоруські журналісти припустили, що за цим акаунтом стоять силовики, оскільки білоруське законодавство забороняє особам, які перебувають під домашнім арештом, користуватися телефоном або інтернетом, або ж виходити на вулицю.

Тому незрозуміло, хто насправді контролює обліковий запис Протасевича у Твіттері.

Нагадаємо, Роман Протасевич і його подруга Софія Сапега були затримані та заарештовані в травні після примусової посадки в Мінську літака авіакомпанії Ryanair.

У Білорусії Протасевича звинуватили в організації масових заворушень. Силовики опублікували відео з арештованим, де він розповідав, як організовував протести у Білорусі. Батьки Протасевича заявляли, що сина змушують робити на камеру потрібні для режиму Лукашенка заяви. Вони підозрюють, що їхнього сина піддають тортурам.

У червні Слідчий комітет республіки Білорусь повідомив, що Протасевич і Сапега уклали зі слідством досудову угоду і їх перевели під домашній арешт.

Читайте також

1