Проти деяких депутатів з колишньої ОПЗЖ відкрили кримінальні провадження - Костін

Офіс генпрокурора підозри вручає "дуже швидко"
Головне
Проти деяких депутатів з колишньої ОПЗЖ відкрили кримінальні провадження - Костін
ОПЗЖ
2 Серпня 2022, 08:49
читать на русском

Генеральний прокурор Андрій Костін розповів, що проти деяких депутатів із колишньої ОПЗЖ відкрили кримінальні провадження.

Про це він розповів під час телемарафону.

Є відповідні кримінальні провадження, які розпочаті. Вони стосуються як народних депутатів, так і депутатів місцевого рівня, які входили до фракції ОПЗЖ. Тому інформація, яка наразі є, це близько 20 кримінальних проваджень, але це менша частина – це народні депутати. Більша частина – це депутати місцевих рад, - сказав Андрій Костін.

За словами Костіна, Офіс генпрокурора підозри вручає "дуже швидко".

Безумовно, як тільки ми отримаємо, відповідну інформацію, яка є достатньою для того, щоб внести відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань, то ця інформація запитується, розпочинається кримінальне провадження, і далі вже органи досудового розслідування збирають відповідні докази, достатні для вручення підозри, то ми це, безумовно, робимо, і дуже швидко, - пояснив він.

Нагадаємо, в понеділок, 20 червня, Восьмий апеляційний адміністративний суд ухвалив рішення про заборону діяльності в Україні політичної партії "Опозиційна платформа — за життя".

Читайте також

1