Опозиційний хейт не на часі: в колишій ОПЗЖ пояснили, чому підтримують Зеленського

Між колишніми членами ОПЗЖ та Банковою немає ніяких домовленостей
Важливо
Опозиційний хейт не на часі: в колишій ОПЗЖ пояснили, чому підтримують Зеленського
ОПЗЖ

Нардепи з колишньої фракції ОПЗЖ після початку війни почали підтримувати рішення президента України Володимира Зеленського, адже нині "опозиційний хейт" та "політичні ігрища" не на часі.

Про це повідомили в Радіо Свобода.

Володимир Зеленський сьогодні не просто президент, а передусім – верховний головнокомандувач, якого поважають та до якого дослухаються в усьому світі. Тому наша група і я особисто підтримуємо президента (зокрема, у парламенті), - сказав член групи "Відновлення України" Вадим Столар.

Також голова групи "Платформа за життя та мир" Юрій Бойко заявив, що депутати можуть не погоджуватися з рішенням президента, проте свою позицію вони доносять на переговорах з ОП або "Слугою народу",

Влада повинна мати можливість спиратись на парламент як дієвий інструмент опору військовій агресії. Ми можемо не погоджуватись з якимись рішеннями, але свою позицію ми доносимо на переговорах з представниками провладної фракції або Офісу президента, не роблячи з цього політичного піару, - пояснив Юрій Бойко.

Своєю чергою в президента зазначили, що підтримка колишньої ОПЗЖ є важливою.

Без їхніх голосів ми точно не змогли б ратифікувати Стамбульську конвенцію чи внести зміни до приватизації державного і комунального майна. А попереду нам же треба ще голосувати багато важливих речей (наприклад, євроінтеграційних), тому їхні голоси нам точно не завадять, – сказав один із впливових співрозмовників у монобільшості.

За його словами, між колишніми членами ОПЗЖ та Банковою нині немає жодних домовленостей. У групах "Платформа за життя та мир" і "Відновлення України", які сформувалися після заборони ОПЗЖ, також заперечують співпрацю.

Вони голосують за наші ініціативи, бо розуміють, що у них не буде політичного майбутнього у найближчі роки. А ще вони хочуть, щоб ми їх менше чіпали, тому намагаються продемонструвати хоч якусь користь від себе. Але у нас з ними точно немає ніяких домовленостей. Ніхто їм не давав ніяких зобов’язань про недоторканність, - пояснив співрозмовник з близького оточення президента.

Нагадаємо, в понеділок, 20 червня, Восьмий апеляційний адміністративний суд ухвалив рішення про заборону діяльності в Україні політичної партії "Опозиційна платформа — за життя".

Читайте також