Протести у Киргизстані: у Бішкеку чутно постріли

На мітингу у центрі міста почалися сутички
Протести у Киргизстані: у Бішкеку чутно постріли
Протести у Киргизстані
9 Жовтня 2020, 15:17
читать на русском

На центральній площі Бішкека (Киргизстан) зійшлися учасники мітингу прихильники опозиційних партій, між ними почалися сутички зі стріляниною.

Інформації про загиблих та постраждалих немає.

Про це повідомляє місцеве видання "Sputnik Киргизстан".

Видання зазначає, що на площі Ала-Тоо чутні звуки стрілянини, летить каміння, учасники мітингів тікають з місця події.

Раніше, президент Киргизької Республіки Сооронбай Жеенбеков своїм указом ввів на території столиці країни Бішкеку режим надзвичайного стану. У місто водять війська.

Читайте також

Як наголошується в документі, режим НС вводиться "у зв'язку зі сформованою ситуацією, пов'язаною з насильством і загрозою життю і здоров'ю людей, що виникла в результаті масових заворушень".

Станом на 9 жовтня, в організації охорони здоров'я Киргизстану за медичною допомогою звернулися 1218 постраждалих під час протестів.

Нагадаємо, що 5 жовтня, у столиці Киргизстану Бішкеку почалися багатотисячні акції протесту після парламентських виборів. Президент Киргизстану Сооронбай Жеенбеков заявив, що політичні сили спробували незаконно захопити державну владу.

Водночас Центральна виборча комісія Киргизстану не визнала підсумки парламентських виборів у країні.

6 жовтня, подав у відставку спікер Жогорку Кенеша (парламента Киргизстану) Дастан Джумабеков. Пізніше звільнився прем'єр-міністр Киргизстану Кубатбек Боронов. Коаліція парламентської більшості вирішила обрати прем'єр-міністром Садира Жапарова, який повинен представити парламенту програму, структуру і склад уряду.

Читайте також матеріал: Революція за добу: що відбувається у Киргизстані

1