Рада готова затвердити всі документи для "суду у смартфоні" - Разумков

Щоб реформа запрацювала, необхідно дуже багато зробити
Рада готова затвердити всі документи для "суду у смартфоні" - Разумков
Дмитро Разумков (фото: УНІАН)
3 Березня 2021, 21:13
читать на русском

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков вважає, що реформа "суд в смартфоні" досить складна для реалізації та потребує багато часу.

Про це Разумков (досьє Дмитра Разумкова) заявив в етері телеканалу "Україна 24".

Голова ВР вважає, що ввести цю реформу в розгляді кримінальних справ малоймовірно. Але парламент готовий затвердити всі необхідні документи для цієї реформи.

Ще потрібно багато чого зробити, щоб ця реформа запрацювала. Те, що залежить від парламенту, ми готові робити. Наприклад, в середу ми будемо розглядати законопроєкт №3711 про реформу судів. Це один з кроків, який треба буде пройти, - зазначив Разумков.

Читайте також


Контекст. У грудні минулого року президент України Володимир Зеленський розповів, що в Україні почнеться втілення "глобальної" судової реформи.

Тому Зеленський (досьє Володимира Зеленського) налаштований втілити дієву судову реформу, щоб в Україні працювали лише чесні, незалежні та справедливі суди.

Також президент повідомив, що найближчим часом підпише указ щодо реалізації трирічної Стратегії розвитку органів правосуддя та конституційного судочинства.

За його словами, для України є викликом усунення зловживань та забезпечення прозорості суддів, тому дієвим кроком може стати IT-рішення - "суд у смартфоні". Зеленський заявив, що більшість бюрократичних процедур перейдуть в онлайн, що прискорить судовий процес, мінімізує корупцію і можливості для зловживання.

1