Рада підтримала законопроєкт про єдину роумінгову зону з ЄС

Українці зможуть користуватися зв'язком у країнах Європи без додаткових платежів протягом чотирьох місяців, а європейські гості - в Україні
Рада підтримала законопроєкт про єдину роумінгову зону з ЄС
Телефон (фото: Pexels)
24 Лютого 2024, 10:42
читать на русском

Верховна Рада України у першому читанні підтримала законопроєкт №10265 єдину роумінгову зону з ЄС.

Про це повідомляє  Telegram Міністерства цифрової трансформації України та Telegram міністра цифрової трансформації України Михайла Федорова.

Документ передбачає, що українці зможуть користуватися зв'язком у країнах Європи без додаткових платежів протягом чотирьох місяців, а європейські гості - в Україні.

Наша країна виконала одну із вимог євроінтеграції в галузі електронних комунікацій. Це наближає нас до цифрового безвізу з ЄС, йдеться у повідомленні Мінцифри.

"Дякуємо парламентському Комітету з питань цифрової трансформації. Сподіваюся, народні депутати проголосують за законопроєкт загалом", - зазначив Федоров.

Нагадаємо, законопроєкт №10265 був зареєстрований українським парламентом 17 листопада 2023 року і направлений на розгляд профкомітету. У квітні 2023 року Кабінет міністрів затвердив документ, який дозволяє Україні укласти угоду про приєднання до "роумінгового безвізу" з ЄС.

У липні 2023 року 22 європейських оператори та 7 операторів України продовжили угоду про доступний роумінг для українців, які перебувають за кордоном ще на рік. У ЄС досягли консенсусу щодо запровадження роумінгу для громадян України, що передбачає дзвінки за тарифами українських операторів. Біженці з України зможуть користуватися мобільним зв'язком у країнах Європейського Союзу так само, якби вони перебували в Україні. Також і громадяни країн ЄС зможуть не платити за роумінг окремо в Україні.

У лютому 2023 року Європейська комісія запропонувала внести до Угоди про асоціацію між Україною та ЄС ініціативу щодо скасування платного роумінгу для українців.

Читайте також

1