Рада прийняла важливе рішення для постачальників Міноборони: як це вплине на бізнес

Нова постанова передбачає компенсацію всіх витрат
Головне
Рада прийняла важливе рішення для постачальників Міноборони: як це вплине на бізнес
Міністерство оборони України. Фото: Міноборони
22 Вересня 2023, 06:02
читать на русском

Верховна Рада прийняла постанову №10071, яка фактично скасовує висновки Державної аудиторської служби України (ДАСУ), відповідно до яких весь прибуток, одержуваний постачальниками Міністерства оборони, включаючи важливу для фронту зброю, розглядався як "збитки для держави". За цей документ проголосували 306 народних депутатів.

Про це повідомив народний депутат України від фракції "Голос" Ярослав Железняк.

Він зазначив, що цим документом Рада постановляє: уряду гарантувати виконавцям державних контрактів з оборонних закупівель компенсацію всіх економічно обґрунтованих витрат, пов’язаних з їх виконанням, а також суми прибутку (постачальницької винагороди) у складі вартості (ціни) товарів, робіт і послуг оборонного призначення за умовами контрактів.

Таким чином, ця постанова фактично скасовує висновок Держаудитслужби щодо військових закупівель, стверджує Железняк.

Нагадаємо, 5 вересня Рада підтримала відставку Олексія Резнікова з посади міністра оборони.

Після кількох скандалів, пов'язаних з закупівлями Міноборони, ЗМІ почали все частіше говорити про відставку міністра оборони Олексія Резнікова. Джерела повідомляли про заміну Резнікова Умєровим. Пізніше президент України Володимир Зеленський підтвердив цю інформацію.

Раніше в ЗМІ з'явилося розслідування про те, що Міноборони нібито закупило в турецької фірми Vector avia hava araçlari зимові куртки для військових, але за завищеною ціною. Ціна курток під час доставки, за даними розслідування, зросла втричі. Крім того, ЗМІ з'ясували, що з Туреччини в Україну прибули насправді не зимові куртки, а - літні.

Розповів про це і журналіст Михайло Ткач, додавши, що до оборудки нібито причетний племінник нардепа Геннадія Касая, який входить до оборонного комітету ВР.

Читайте також

1