Рада призначила трьох нових міністрів: хто отримав портфелі

Нових очільників отримало Міносвіти та Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості
Головне
Рада призначила трьох нових міністрів: хто отримав портфелі
21 Березня 2023, 13:43
читать на русском

Михайла Федорова призначили віцепрем'єр-міністром з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій - міністром цифрової трансформації України.

Новим міністром з питань стратегічних галузей промисловості України став колишній очільник "Укрзалізниці" Олександр Камишін.

Новим міністром освіти та науки Рада призначила Оксена Лісового — директора Малої академії наук та військовослужбовця.

Нагадаємо, у неділю, 19 березня, прем’єр-міністр Денис Шмигаль підтвердив, що цього тижня призначать нових міністрів освіти та стратегічних галузей промисловості. Зокрема, міністром освіти і науки замість Сергія Шкарлета стане науковець, директор Малої академії наук України і доброволець Оксен Лісовий. Відомо, що раніше Лісовий успішно пройшов співбесіду на цю посаду, а його кандидатуру підтримують у парламенті.

Міністерство стратегічної промисловості  замість Павла Рябікіна очолить колишній керівник "Укрзалізниці" Олександр Камишін. Водночас сам Рябікін, імовірно, поїде послом України у Китай.

Водночас Шмигаль заявив, що Михайло Федоров буде опікуватися ще низкою напрямків, окрім диджиталізації. Його майбутня посада - віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій - міністр цифрової трансформації України.

Читайте також