У Раді прийняли відставку Шкарлета, Рябікіна і Федорова, а Забродський достроково склав мандат

Нардеп Забродський повертається на військову службу
Головне
У Раді прийняли відставку Шкарлета, Рябікіна і Федорова, а Забродський достроково склав мандат
Верховна Рада (фото: УНІАН)
20 Березня 2023, 17:36
читать на русском

У Верховній Раді звільнили трьох українських міністрів, відставка яких анонсувалася раніше.

Так, йдеться про відставку:

Рада достроково припинила повну силу народного депутата Михайла Забродського.  Генерал-лейтенант повертається на військову службу – його планують призначити заступником головкомандуючого ВСУ Валерія Залужного.

Нагадаємо, у неділю, 19 березня, прем’єр-міністр Денис Шмигаль підтвердив, що цього тижня призначать нових міністрів освіти та стратегічних галузей промисловості. Зокрема, міністром освіти і науки замість Сергія Шкарлета стане науковець, директор Малої академії наук України і доброволець Оксен Лісовий. Відомо, що раніше Лісовий успішно пройшов співбесіду на цю посаду, а його кандидатуру підтримують у парламенті.

Міністерство стратегічної промисловості  замість Павла Рябікіна очолить колишній керівник "Укрзалізниці" Олександр Камишін. Водночас сам Рябікін, імовірно, поїде послом України у Китай.

Водночас Шмигаль заявив, що Михайло Федоров буде опікуватися ще низкою напрямків, окрім діджиталізації. Його майбутня посада - віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій - міністр цифрової трансформації України.

Читайте також

1