Шкарлет іде у відставку з посади міністра освіти

Скандальний міністр протримався на посаді трохи більше, ніж півтора року
Головне
Шкарлет іде у відставку з посади міністра освіти
Сергій Шкарлет (фото: МОН)
17 Березня 2023, 21:42
читать на русском

Глава Міністерства освіти і науки України Сергій Шкарлет йде у відставку.

Про це РБК-Україна повідомило джерело в "Слузі народу".

За інформацією співрозмовника, Шкарлет уже готує заяву про свою відставку.

Варто зауважити, що міністр освіти пов'язаний з низкою скандалів. Зокрема, у трьох його роботах виявили плагіат, але чиновник відкинув усі звинувачення.

При цьому під час його головування МОН співпрацювало з букмекерською конторою Parimatch Foundation, проти якої Україна нещодавно запровадила санкції.

Нагадаємо, 17 грудня 2021 року Верховна Рада України проголосувала за призначення Сергія Шкарлета (досьє Сергія Шкарлета) міністром освіти й науки України. За призначення Шкарлета у залі вдалося зібрати рівно 226 голосів нардепів. Поки він після голосування зачитував присягу, йому кричали із зали "Ганьба!"

Народні депутати від партії "Європейська солідарність" вимагали на наступному засіданні Верховної Ради переголосування за кандидатуру міністра освіти Сергія Шкарлета.

18 січня стало відомо, що Офіс генерального прокурора відкрив кримінальну справу про кнопкодавство під час голосування за призначення Сергія Шкарлета на посаду міністра освіти та науки.

Голова фракції "Голос" у Верховній Раді Ярослав Железняк повідомив, що відео кнопкодавства, яке було одним із доказів у розслідуванні справи щодо голосування за призначення міністра освіти Сергія Шкарлета зникло.

Згодом у Верховній Раді України знайшли ще одного "кнопкодава", який підтримав призначення Шкарлета міністром освіти й науки України. Зокрема Григорій Суркіс голосував, хоч тоді був відсутній.

Пізніше міністр освіти і науки Сергій Шкарлет заявив, що виграв суд проти Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти (НАЗЯВО) за позовом про плагіат у його докторській дисертації.

Про скандали у Міністерстві освіти та про його нинішнього очільника Сергія Шкарлета читайте у нашому матеріаліПолітичний хамелеон, плагіатор і майже європеєць: усе про скандали міністра Шкарлета.

1