Кнопкодавство за призначення Шкарлета: відкрили кримінальну справу

Заяву подала заступниця голови партії "Голос"
Кнопкодавство за призначення Шкарлета: відкрили кримінальну справу
Верховна Рада (фото: УНІАН)
18 Січня 2021, 15:16
читать на русском

Офіс генерального прокурора відкрив кримінальну справу про кнопкодавство під час голосування за призначення Сергія Шкарлета на посаду міністра освіти і науки.

Про це йдеться у листі Офісу генерального прокурора, який оприлюднила пресслужба партії "Голос".

За заявою "Голосу" Офіс генпрокурора відкрив кримінальну справу про кнопкодавство під час голосування за Сергія Шкарлета. Заяву подала народна депутатка, заступниця голови партії "Голос" Інна Совсун, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що кримінальне правопорушення передбачене статтею 364-2 Кримінального кодексу України. Розслідування злочину доручили провести ДБР.

Читайте також

Передані Офісу генпрокурора матеріали свідчать, що картка депутата від ОПЗЖ Григорія Суркіса проголосувала "за", хоча його не було в залі Раді, - зазначають у Голосі.

За результатами розгляду заяви відповідні відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Нагадаємо, що 17 грудня Верховна Рада України проголосувала за призначення Сергія Шкарлета (досьє Сергія Шкарлета) міністром освіти й науки України. За призначення Шкарлета у залі вдалося зібрати рівно 226 голосів нардепів. Поки він після голосування зачитував присягу, йому кричали із зали "Ганьба!"

Народні депутати від партії "Європейська солідарність" вимагали на наступному засіданні Верховної Ради переголосування за кандидатуру міністра освіти Сергія Шкарлета.

Про скандали у Міністерстві освіти та про його нинішнього очільника Сергія Шкарлета читайте у нашому матеріаліПолітичний хамелеон, плагіатор і майже європеєць: усе про скандали міністра Шкарлета.

1