Разумков розповів, як у Раді боротимуться з кнопкодавством

У сесійній залі установлять додаткові камери
Головне
Разумков розповів, як у Раді боротимуться з кнопкодавством
Верховна Рада, сесійна зала (фото: Парламент UA)
21 Грудня 2020, 09:31
читать на русском

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков запевнив, що у парламенті будуть боротися із неперсональним голосуванням народних депутатів.

В ефірі каналу "Україна 24" спікер парламенту розповів, що в сесійній залі встановлять додаткові відеокамери.

Він нагадав, що існує закон, який вводить кримінальну відповідальність за неперсональне голосування. Але він не стає на перешкоді депутатам, які голосують один за одного.

На останньому пленарному засіданні я збирав нараду з керівниками депутатських фракцій і груп, вони звернулися з деякими пропозиціями, і ми вийшли зі спільною позицією. Вона полягає в наступному: ми поставимо додаткові камери в залі, зменшимо можливість голосувати зі зручних, скажімо так, для таких явищ місць, і звернулися до профільного комітету написати більш жорсткий закон, який би регламентував наслідки неперсонального голосування. З одного боку, кримінальна відповідальність, з іншого - фінансова. Як показала практика, депутати теж переживають за свої зарплати, — сказав він (досьє Разумкова).

За його словами, розглядається ще один варіант, аби заохотити депутатів до персонального голосування, але він потребує чималих фінансових затрат.

Читайте також

Це - встановити нову систему "Рада", яка працювала б на базі face ID або відбитка пальця, долоні. Але вона дуже дорога, коштує 250-300 млн грн. Сьогодні в умовах COVID, якби ми заклали ці кошти в бюджет, так само прийшли б медики, вчителі й сказали "як вам не соромно", — сказав Разумков.

Нагадаємо, 17 грудня Верховна Рада України проголосувала за призначення Сергія Шкарлета (досьє Сергія Шкарлета) міністром освіти й науки України. За призначення Шкарлета у залі вдалося зібрати рівно 226 голосів нардепів. Поки він після голосування зачитував присягу, йому кричали із зали "Ганьба".

Народні депутати від партії "Європейська солідарність" вимагали на наступному засіданні Верховної Ради переголосування за кандидатуру міністра освіти Сергія Шкарлета.

Голова Верховної Ради, лідер партії "Слуга Народу" Дмитро Разумков ініціював перегляд призначення Сергія Шкарлета міністром освіти й науки через можливе кнопкодавство у Раді.

Про скандали у Міністерстві освіти та про його нинішнього очільника Сергія Шкарлета читайте у нашому матеріаліПолітичний хамелеон, плагіатор і майже європеєць: усе про скандали міністра Шкарлета.

1